Nogometni klub Travnik drugu polusezonu otvorio je porazom u Živinicama. Travničani su na odličan način otvorili utakmicu, redale su se prilike za Vezire međutim mreža domaćih se nije zatresla. Domaći su golom sa penala u 33. minuti došli do vodstva koji će se na kraju ispostaviti kao konačan rezultat. U drugom dijelu nije bilo pravih prilika za Travnik, a treba spomenuti i propušten jedanesterac u finišu prvog dijela.

Svoj kratak komentar na utakmicu i poraz u Živinicama dao je šef struke NK Travnika Igor Remetić.

“Pola naših igrača je odigralo utakmicu ispod svog prosjeka i svojih stvarnih mogućnosti. Kada tome dodamo tri zrele prilike kod rezultata 0:0 i neiskorišten kazneni udarac onda je poraz bio neminovan. Kasnije se u drugom poluvremenu tok utakmice odvijao onako kako je domaćin želio kojem čestitam na pobjedi i gostoprimstvu u Živinicama. Mi se već od sutra okrećemo gostovanju u Visokom gdje ćemo učiniti sve da ispravimo loš rezultat iz Živinica” izjavio je Remetić.

Travnik i u 17. kolu ponovo ide u goste, a ovaj put Bosni iz Visokog koja je također poražena u 16. kolu i to od Orašja.

 

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Molimo unesite vaše ime